Oldalak

2009. június 28., vasárnap

Tejfölös zöldbabpörkölt



1 kisebb fej hagyma apróra vágva
1 fél üveg zöldbab, lehet friss is
2 mokkáskanál pirospaprika
1 dl tejföl
1 teáskanál hajdinaliszt (nálam most ez volt kéznél)
kevés olaj
só, bors ízlés szerint (útólag rájöttem, hogy ezt kihagytam, de nem vesztettem vele semmit)

A hagymát apróra vágom, megdinsztelem egy kevés olajon, majd tűzről levéve hozzáadom a pirospaprikát és a zöldbabot levével együtt. Összerottyantom, ez kb. 5-10 perc. Addig a tejfölt simára keverem a liszttel. Végül a lisztes tejfölös keverékkel behabarom a zöldbabot.
Ha friss zöldbabból készítem, teszek alá egy kis vizet is, és kb. 15 perc alatt teljesen puhára fő.
Barna rizzsel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések: