Oldalak

2010. április 25., vasárnap

Medvehagyma krémleves

Hozzávalók:

1 nagy csomag medvehagyma
1 db nagy ella krumpli
1 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/3 csésze tejszín
fűszerek: só, bors, 1 csipet csili, 1 tk. fehér mustárpor

1. A zöldségeket megmossuk megpucoljuk és felkockázzuk. A medvehagymát elég felcsíkozni is. Később úgy is leturmixoljuk.
2. Hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a medvehagymát, kicsit megfonnyasztjuk. Fűszerezzük.
3. Hozzáadjuk a krumplit és a sárgarépát. Felöntjük vízzel.
4. Ha minden puha, leturmixoljuk és egy kis tejszínt adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: