Oldalak

2010. április 25., vasárnap

Sushi


Szombaton Yamato koncerten voltam. Előtte pedig egy kis maki sushi volt, ráhangolódás képp.

A Sushi lelke, avagy a rizs elkészítése:

1. Kimérünk 30 dkg sushi rizst, és kb 6-8-szor átmossuk.
2. Feltesszük főni egy kicsit több vízbe, mint maga a rizs.
3. Főzés: fedő nélkül felforraljuk, majd két percig nagy lángon, 5 percig mérsékelt és végül 15-20 percig takarék lángon főzzük fedővel lefedve. (Nem szabad megnézni!)
4. A lábost konyharuhával letakarjuk és 10-15 percig pihentetjük.
5. Elkészítjük az öntetet: 3 ek. rizsecet, 1 tk. só, 1 tk. porcukor.
6. Pihentetés után ráöntjük a rizsre, alaposan, de óvatosan összekeverjük.
7. Alufóliával bélelt tálcára tesszük és kihűtjük. Lehet legyezni is. :D

Ha már teljesen kihűlt a rizs, utána már csak megnedvesített kézzel lehet vele dolgozni.

Ez a mennyiség 5-6 lapnyi norihoz volt elegendő.


Nincsenek megjegyzések: