Oldalak

2009. október 8., csütörtök

Pöttyös piskóta

Hozzávalók:

3 tojás, szétválasztva
4 dkg cukor, lehetőleg porcukor
1 kk. sütőpor/ szódabikarbóna
6,75 dkg rétesliszt
süthető étcsoki lencse

A tojásfehérjét kemény habbá vertem a cukorral. (Én akkor szoktam hozzáadni a cukrot, mikor már majdnem jó a tojáshab, mivel velem már előfordult, hogy mikor még a legelején adagoltam hozzá, akkor egyszerűen nem akart kemény hab lenni.) Majd egyenként hozzáadom a tojássárgáját és részletekben hozzáadagolom a sütőporral vagy szódabikarbónával elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, majd megszórom az étcsokival a tetejét. 200 fokos előmelegített sütőbe teszem, kb 20 perc alatt kész is.
Ez egy alap piskóta recept, igen sokféle képen lehet ízesíteni. Pl.: lisztet elkeverhetjük 2-3 ek. kakaóporral, vagy épp darált dióval; lehet beleszórni mindenféle gyümölcsöt. Csak a képzelőerőnkön és kreativitásunkon múlik.

Nincsenek megjegyzések: