Oldalak

2009. augusztus 9., vasárnap

Chili con carne



Hozzávalók:

50 dkg darált marhahús
2 db paradicsom konzerv (peeled&chopped, magyarán szólva hámozott és összevágott)
3 db bab konzerv (vegyesen, lehet fehér, vörös)
1 db kukorica konzerv
2 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db narancs
fűszerek: chili, fehérbors, feketebors, fahéj, kömény, koriander, babérlevél, majoranna, só (kb. 1,5-2 tk mindegyikből; babérlevélből 3 db)
oliva olaj


Oliva olajon megdinsztelem az összevágott hagymát majd rádobom a darált marhát a fokhagymát és a fűszereket. Fehéredésig sütöm, párolom. Majd jöhet rá a paradicsom és a narancs leve. Jól összerottyantom, majd mikor újra felforrt jöhet bele a bab és a kukorica (leve nélkül). Kb. 20 perc alatt jól összefőzőm és már kész is. Fogyaszthatjuk kis tejföllel és reszelt sajttal is.


Nincsenek megjegyzések: